آمادگی ارزیابی تعالی سازمانی
آمادگی ارزیابی تعالی سازمانی به منظور حضور در فرآیند جوایز تعالی سازمانی ( جوایز تعالی مختلف ) از اهمیت خاصی برخوردار می باشد بدین منظور سازمان ها باید قبل از حضور ارزیابان ، آمادگی لازم را کسب نمایند .
متاسفانه برخی از مدیران سازمان ها ، فقط اظهارنامه تعالی سازمانی را مهم می دانند و تمامی تلاش خود را برای تدوین اظهارنامه ایده آل و غیر واقعی با وضعیت موجود سازمان خود بکار می گیرند . مثلا سازمانی که به تازگی از سیستم ها و مدل های مدیریتی استفاده نموده ، در قسمت نتایج اظهارنامه خود برای هر سال هدف گذاری ایجاد نموده است .
این مطلب ، با توجه به تجارب تیم ارزیابی مهندس محمد رحیمی تهیه شده و به برخی از موضوعات مهم جهت آمادگی ارزیابی تعالی سازمانی قبل از ارزیابی ( سایت ویزیت ) اشاره می نماید .
فرآیند خودارزیابی تعالی سازمانی
انجام خودارزیابی تعالی سازمانی به یکی از روش های خودارزیابی تا قبل از حضور ارزیابان ضرورت دارد بدین منظور باید شواهد اجرای فرآیند خودارزیابی بشرح زیر آماده و در دسترس باشد .
- سوابق برگزاری دوره های آموزشی خودارزیابی
- سوابق صورتجلسات و فرم های تکمیل شده خودارزیابی
- گزارش خودارزیابی Feedback Report
- لیست پروژه های بهبود
- الویت بندی پروژه های بهبود
- برنامه ریزی پروژه های بهبود
- سوابق اجرای پروژه های بهبود در سالی که ارزیابی می شوید
فرهنگ سازی تعالی سازمانی
مفاهیم و معیارهای مدل تعالی سازمانی باید توسط کارکنان درک شود همچنین کارکنان باید در مسیر سرآمدی سازمان ، مشارکت نمایند بدین منظور سازمان می توانند شواهدی دال بر اطلاع رسانی مفاهیم تعالی سازمانی و جلسات برگزار شده با کارکنان را در روز ارزیابی ارائه نماید .
درک رهبران سازمان از تعالی سازمانی
رهبران سازمان باید در فرآیند خودارزیابی تعالی ، تدوین اظهار نامه تعایل مشارکت نمایند در روز ارزیابی ، ارزیابان با طرح سوالاتی از درک رهبران سازمان و میزان مشارکت آنها در مسیر تعالی اطلاع می شوند .
علاوه بر موضوعات فوق ، بمنظور آمادگی ارزیابی تعالی سازمانی باید ، سوابق مرتبط با فعالیت های انجام شده ، بصورت مناسب طبقه بندی شده تا در زمان ممیزی در کمترین زمان به ارزیابان ارائه شود .
این مطلب توسط تیم مهندس محمد رحیمی تهیه شده است .
انتشار این مطلب با ذکر نام نویسنده و آدرس سایت www.kkpb.ir بلامانع می باشد .