سطوح تعالی
سطوح تعالی سازمانی، با توجه به جوایز تعالی و مدلهای سرآمدی توسط دبیرخانه جوایز تعالی تعریف میشود سطوح تعالی سازمانی میزان موفقیت سازمانها را در دستیابی به تعالی، نمایش میدهد.
عموماً جوایز تعالی سازمانی در ایران دارای سطوح تعالی زیر میباشد:
- گواهی تعهد به تعالی
- تقدیرنامه برای تعالی
- تندیس تعالی (بلورین، سیمین، زرین)
فرآیند جایزه تعالی عموماً در سطوح فوق و در بخشهای مختلف خدمات، تولید و ساخت و… اجراء میشود. مهمترین جوایز تعالی سازمانی در ایران شامل:
- جایزه ملی تعالی سازمانی
- جایزه ملی کیفیت ایران
- جایزه تعالی منابع انسانی
- جایزه ملی صنایع پتروشیمی
- جایزه ملی کیفیت ارتباطات و فناوری اطلاعات ICTINQA
متقاضیانی حضور در فرآیند جوایز تعالی، در مرحله آغازین سرآمدی با استفاده از روش خودارزیابی پرسشنامه یا روش تلفیقی پرسشنامه-کارگاهی سازمان خود را خودارزیابی مینمایند و جهت سطح گواهینامه تعهد به تعالی در جوایز تعالی سازمانی حاضر میشوند. و گزارش فرآیند خودارزیابی تعالی خود را در قالب گزارش ۱۵ صفحه ای به دبیرخانه جایزه تعالی ارائه مینمایند.
سازمانهایی که با مدیریتی خوب به پیشرفتهایی در جهت تعالی سازمانی نائل شدهاند، بهشرط کسب حدنصاب تعیینشده برای این سطح ” تقدیرنامه ” تقدیرنامه تعالی سازمانی ارائه میشود. این سازمانها عموماً بیش از یکبار خودارزیابی تعالی را انجام دادهاند و از روش پروفورما-کارگاهی یا روش کارگاهی برای خودارزیابی تعالی استفاده مینمایند و تصویر عملکرد واقعی خود را در حوزه توانمندساز ها و نتایج در قالب اظهارنامه تعالی مستند مینمایند.
سطح تندیس، سازمانهایی که مدل تعالی سازمانی را بهطور کامل بکار گرفته در طی دوره عملکرد حداقل ۳ سال اخیر، بهبود مستمر را در فعالیتهای خود نمایش دهند، انجام فرآیند خودارزیابی به روش شبیهسازی جایزه و تهیه اظهارنامه تعالی برای متقاضیان این سطح ضرورت دارد.بهشرط کسب حدنصاب تعیینشده، به تندیسهای بلورین، سیمین و زریندست خواهند یافت.
سازمانهایی که به هر یک از سطوح تعالی دست پیدا کنند، میتوانند از نشانهای سطوح تعالی مربوط به همان سطح در تبلیغات خود استفاده نمایند.
این مطلب توسط مهندس محمد رحیمیگردآوریشده است.